Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Служителите на Twitter ще могат да работят от вкъщи "завинаги"

За разлика от повечето технологични компании пък Apple планира да връща повече служители в кампусите си възможно най-рано

Служителите на Twitter ще могат да работят от вкъщи "завинаги"

Снимка:

Twitter Inc. ще позволи на служителите си да работят постоянно от вкъщи, дори след като здравните власти разрешат на работниците да се върнат в офисите си, когато опасността от разпространение на Covid-19 отстъпи.

Главният изпълнителен директор Джак Дорси заяви, че е малко вероятно служителите, базирани в Сан Франциско, да се върнат на работните си места преди септември, но че дори когато компанията отвори офисите, повечето служители могат да работят от където искат. За новината съобщи по-рано Buzzfeed.

Ако нашите служители са на позиция и в ситуация, която им позволява да работят от вкъщи и те искат да продължат да го правят завинаги, ние ще позволим това“, казва Twitter в публикацията. „Ако не, нашите офиси ще бъдат топли и гостоприемни, с някои допълнителни предпазни мерки, когато смятаме, че е безопасно да се върнем“.

Компанията има над 35 офиса по целия свят, включително в Париж, Ню Йорк и Торонто.

Още по темата

Бяхме много замислени как сме подходили към това по времето, когато бяхме една от първите компании, които преминаха към модел за работа от дома“, се казва в съобщение на Twitter. „Ще продължим да бъдем такива и ще продължим да поставяме на първо място безопасността на нашите служители и общности“.

Съобщението следва директивите на Google на Alphabet Inc. и Facebook Inc., че служителите им трябва да очакват да работят от вкъщи до края на годината. Яснотата ще помогне на служителите да си направят по-дългосрочни планове за това къде решават да живеят и каква офис техника избират да закупят за домовете си.

За разлика от всички тези компании Apple Inc. планира скоро да започне да връща повече служители в основните си офиси - докато други технологични компании продължават политиките за работа от дома поне до края на 2020 г.

Технологичният гигант от Купертино, Калифорния, планира да върне служителите си на етапи в своите офиси, включително в основния кампус Apple Park в Силицевата долина, предава Bloomberg. Първата фаза, включваща служители, които не могат да работят дистанционно или са изправени пред предизвикателства при работата от дома, вече започна в някои региони в световен мащаб. Тя ще се разшири до основните офиси в края на май и началото на юни, поясняват от Apple.

Втората фаза, която трябва да започне през юли, ще върне още повече служители в офисите на Apple в световен мащаб. В САЩ компанията има локации в редица градове, включително Ню Йорк, Лос Анджелис, Остин, Тексас, Сан Диего и Боулдър, Колорадо. Сроковете за връщане на работа не са фиксирани и могат да се променят, особено предвид местните и държавните наредби за пребиваване вкъщи, поясняват пред Bloomberg източници, които са поискали да не бъдат идентифицирани.

Тази седмица старшите мениджъри на Apple започват да информират служителите си дали са в първата фаза или в по-късна част от процеса. По време на първата фаза служителите ще бъдат помолени да работят редовно от офиса или само за определени периоди, в зависимост от тяхната роля. Говорител на Apple отказа коментар по темата.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Социални мрежи
Facebook започва интеграцията на чат услугите си